Tapas en Mezze

tapas_catering_800
Tapas

Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een drankje (bier, wijn of sherry) wordt gegeten. Met name in Andalusië en in het binnenland van Spanje worden in cafés bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gegeven.
Tijdens uw feest bereiden wij gedurende een aantal uur steeds nieuwe tapas met vis, vlees en/of groente. In overleg met u bepalen we de hoeveelheid te serveren tapas. Van een aantal tapas bij de borrel of als voorgerecht tot een volledige tapasmaaltijd.

Tapas die we vaak serveren zijn o.a.:

met vis, schaal- of schelpdieren
Pescaditos fritos – Gefrituurde visjes
Boquerones en vinagre – Zure ansjovisjes met brood
Mejillónes, jamon y jerez – Mosselen met serranoham en sherry
Calamares al ajillo – Pijlinktvisjes met peterselie en knoflook
Sepia con salsa verde – Zeekat met salsa verde
Pulpo a la Gallega – Gestoofde octopus met aardappel en pimenton
Navajas a la plancha – Scheermessen
Berberechos con habas – Kokkels met witte bonen
Gambas al ajillo – Gambas met knoflook en witte wijn
Pimiento del piquillo, huevo y anchoas – Geroosterde zoete paprika met ei en zoute ansjovis
Pasteis de bacalhau – Portugese aardappel/zoute vis kroketjes
Tortilla de bacalao – Aardappeltortilla met ui en zoute vis
Tortillitas de Camerón – Garnalenpannenkoekjes
Albóndigas de Choco – Gehaktballetjes van zeekat in een tomaten/amandelsaus
Matrimonio – Tapa met zure en zoute ansjovis
Salpicón de Mariscos – zeevruchtensalade
Brandade – spread van gezouten kabeljauw, aardappel en olijfolie

met vlees en gevogelte
Albóndigas con salsa de almendras – Gehaktballetjes met amandelsaus
Chorizo con sidra – Chorizo met appel en cider
Chorizo con platana – Chorizo met banaan
Morcilla con manzana – Bloedworst met appel
Chuletón a la pancha – Ribeye van de grillplaat
Datiles con bacon – Dadels met spek
Aves de pollo – Pittige kippenvleugels

met groente
Endivia en vinagre de jerez – Geroosterde witlof met sherryazijn
Berenjenas marinadas – Gemarineerde aubergine
Calabacín tostada con limon – Geroosterde courgette met citroen
Champiñones al ajillo – Champignons met dragon en knoflook
Papas arrugades, mojos y aïoli – Zoute aardappeltjes met mojos en aïoli
Tortilla de patatas – aardappeltortilla
Pimientos de Padrón – Gefrituurde padron-pepers met zeezout
Pan Sucre con ajo – Gemslakropjes met gebakken knoflook
Espinacas a la Sevillana – Spinazie met kikkererwten

met kaas 
Endivias al cabrales – Witlof met romige blauwe kaas
Manchego con membrillo – Schapenkaas met kweepeergelei
Cabrales con chocolate – Spaanse blauwe kaas met chocolade
Cabello de Ángel con queso – Pompoencompote met oude kaas

Mezze
Mezze zijn de tapas van de Oostelijke landen van de Middellandse Zee.
Hummus – kikkererwtenpuree
Falafel – gefrituurde balletjes van kikkererwten
Baba Ganousj- puree van aubergine
Labneh – gekruide hangop
Muhammara – puree van paprika en walnoten
Tabbouleh – salade van bulgur en kruiden
Geroosterde aubergine met yoghurt en tahini
Tzaziki – yoghurt met komkommer
Taramasalata – puree van viskuit en aardappel